• Gratis verzending vanaf 75 EUR
 • Verzending naar NL & BE
 • Duurzaam verpakt

Mijn verhaal

Hoi, ik ben Diana. Wat leuk dat je nieuwsgierig bent naar mijn verhaal en mijn filosofie! Pak maar alvast een kopje thee en lees lekker op je eigen gemak verder.

 

Bewust

Jaren geleden ontdekte ik minimalisme als levensstijl, of hoe ik het liever noem: “intentionalisme” want dat dekt de lading beter. Het idee dat wij op automatische piloot leven, dat we ons leven vol proppen met spullen, mensen, activiteiten en gewoontes die eigenlijk niets toevoegen aan ons leven. Het idee dat je kan “opruimen”, spullen die je niet meer gebruikt of nooit hebt gebruikt doneren of verkopen of recycleren, om op deze manier je te kunnen concentreren op wat er achter blijft, de dingen waarvan je echt blij wordt en die een toegevoegde waarde hebben voor je leven, dit idee is voor mij goud waard geweest.

 

Ik geloof dat we het aan onszelf en aan de natuur schuldig zijn om de beste versies van onszelf te worden. Dit kan alleen maar als wij bewuster gaan leven. Met een stuk bewustzijn kunnen we betere keuzes maken, voor onze mentale, emotionele en lichamelijke gezondheid en die van onze dierbaren en voor de planeet. We kunnen via onze mindset alvast nieuwe, betere gewoontes creëren en zo een goed voorbeeld neer zetten voor onze kinderen en voor hun toekomst op deze bewonderlijke planeet.

Ook zijn wij mensen niet gemaakt om de beste keuze te maken uit duizenden homogene producten. Ik ervaarde steeds meer keuze stress. Tijd voor een verandering hierin. Ik wil graag bewuster zijn van mijn tijd – de op automatische piloot leven steeds meer uitschakelen. Ik wil graag bewuster zijn van mijn afdruk – het effect op het milieu meenemen in de keuzes die ik maak en de gewoontes die ik uitoefen. En ik wil graag mijn mindset blijven veranderen naar het richten op kwaliteit in plaats van kwantiteit. Niet meer jagen naar meer, de snelste en de goedkoopste maar naar de juiste, de goed bedachte, bewust gekozen en voorkomen van impuls aankopen.

Bewustheid leid dan natuurlijkerwijze op de volgende kenmerken van mijn webshop:

 • De kwaliteit van producten moest top zijn, dit betekent ook betrouwbaar en geen giftige of onbekende stoffen.
 • Ik bied pakketten aan die alles bevatten wat je nodig hebt om te beginnen. Je hoeft dus geen 10 verschillende producten te kopen, veels te veel draad of verf die je nooit meer gaat gebruiken. Je weet dat wat je krijgt je ook gebruikt.
 • Om de voetafdruk te limiteren en bewust om te gaan met het milieu heb ik alles zo milieuvriendelijk mogelijk gemaakt. Denk aan verzenddozen, plakband, papier, de printer en de inkt, een ansichtkaart, ze zijn allemaal minimaal FSC, maar indien het kon (deels) gerecycleerd (zoals de meeste van mijn verzenddozen bijvoorbeeld). De elektriciteit die ik gebruik is uitsluitend duurzaam, ik breng mijn pakketjes met de elektrische fiets naar de postkantoor en ik recycle elk stuk papier en elk stuk plastic dat in mijn handen komt.
 • Hoewel er genoeg keuze is voor iedereen, heb ik bewust het aanbod beperkt gehouden en met zorg geselecteerd om keuze stress te voorkomen en makkelijk wat te vinden.

Hobbyen en borduren

Hoe ik borduren ontdekt heb: ik wilde graag een origineel cadeau maken voor mijn vriend, mijn vriend die totaal onmaterialistisch is... en met behulp van een vriendin, leerde ik in no-time borduren. Ik vond het een makkelijke, leuke bezigheidje wat niet allen hielp om mijn vriend een geweldige verrassing met mijn eigen handen te maken (een boekenlegger!) maar mij ook door mijn hoofd lekker te legen terwijl ik bezig met het creëren was met mijn eigen handen. Dat leidde dan tot een zelfgemaakte advents calender en opeens had ik heel veel lol met creatief zijn waar ik dacht dat ik 0 creativiteit in me had! Ik zie het zo: wij mensen zijn gemaakt om te creëren en voelen enorm voldoening als wij “uit het niets”, met behulp van onze handen en hoofden er iets ontstaat.

Inmiddels geloof ik dat het grootste cadeau dat je iemand (inclusief jezelf!) kunt geven is je tijd (en impliciet, je aandacht). Het leven is kort, je tijd en aandacht aan iemand besteden is een stukje van jezelf geven. Tijd is gelimiteerd en dus hebben nooit genoeg voor alles wat we zouden in principe willen doen. Daarom, na alle levensactiviteiten die ons leven mogelijk maken (werk, boodschappen, koken, schoonmaken, ezv) is er toch een deel vrije tijd. We kunnen niet wachten totdat die tijd komt en het is altijd te kort. We moeten tijd MAKEN: voor onszelf, voor elkaar, om voor jezelf of je dierbaren te koken, om een nieuwe kunst te leren en om met iemand af te spreken.

Ook geloof ik dat ALLES begint bij het opvoeden van onze kinderen. Kwalitatief tijd besteden van ouders met hun kinderen is extreem belangrijk voor hun ontwikkeling en de gehechtheidsrelatie. Laat staan de boost in zelfvertrouwen die kinderen krijgen als ze iets realiseren door hun eigen krachten in te zetten! Doe eens de tv uit en ga samen iets creëren! Lach, en voel, en laat je creativiteit en je handen bezig zijn. We hebben een digitale revolutie meegemaakt en het is zo snel gebeurd dat wij zelfs als volwassene nog niet ontdekt hebben hoe we hier verantwoord mee moeten om gaan. We moeten een stapje terug nemen, onze aandacht minder over laten nemen door schermen en juist lekker analoog aan de slag gaan.

 • Daarom ben ik een webshop begonnen met als object DIY hobby artikelen.
 • In mijn webshop vindt je pakketten die alles bevatten wat je nodig hebt om gelijk aan te beginnen, dus geen 10 verschillende producten kopen voordat je uiteindelijk beginnen kan.
 • Hier vind je daarom genoeg keuze voor iedereen

 

Moois bewonderen

Ik geloof dat wij mensen ook visueel gevoelig zijn voor moois en dat het een effect heeft op onze stemming.

Daardoor kies ik bewust voor mooie en/of schattige dingen en vooral met een cadeau geven wil ik de presentatie zo origineel mogelijk maken.

Daarnaast vind ik het belangrijk dat ook het koopproces zelf van A tot Z een mooie beleving is.

 • Daarom heb ik allemaal mooie en moderne artikelen
 • Alles is met zorg geselecteerd waar ik achter sta
 • Website is doelgericht en zo simpel mogelijk ingericht.

 

Zo doende,  wilde ik een mooie webshop oprichten, volgens mijn eigen principes en op mijn eigen manier uitgevoerd, waar mensen met plezier komen om meer dan voorwerpjes te kopen maar juist: een ervaring, een rust moment waarbij je mooie dingen kan bewonderen.

Veel plezier op meteigenhanden.nl!